Twój koszyk jest pusty!
A. Rwanda Semi [250g]
25,00zł

Sugestia zastosowania: samodzielna w naparach z ekspresu również bardzo dobry składnik mieszanek.

Atrybuty:
Aromat/ Smak -
czysty, bogaty, pełny o podwyższonej kwaskowatości z nutami kwiatowymi, owoców cytrusowych i czekolady.
Wysokość uprawy - 1.000 m do 2.000m n.p.m.
Kofeina - 150 mg/filiżanka
Ziarno - przeważnie odmiany Bourbon średnie i duże
Metoda przerobu - mokra

Rwanda to nieduże państwo afrykańskie o znakomitych warunkach do uprawy kawy. Położone na bardzo pofałdowanym terenie ("Kraina Tysiąca Wzgórz"), którego zachodnia granica przylega do jeziora Kiwu. Kawę wprowadzili w Rwandzie w 1904 r. niemieccy misjonarze. W roku 1994 kraj został zdewastowany w wyniku krwawej wojny domowej. Dwie dekady później odbudowano przemysł kawowy i obecnie ziarno kawowca, które uprawia się w 450 tys. małych gospodarstw (średnia pow. poniżej 1h) jest głównym rolniczym produktem eksportowym Rwandy.
Kawa, o której mowa jest lekka w smaku, orzeźwiająca a zarazem przepełniona ciekawymi owocowymi nutami. Daje bardzo dobry napar, bardzo pełny i bogaty, świetnie zbalansowany pomiędzy słodyczą, kwasowością i goryczą. Pozostawia na języku intensywny posmak owoców, karmelizowanego brązowego cukru i czekolady.

Dostępne Opcje:
25,00zł
Zobacz opinię o produkcie.
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
A. Kenia AA [500g]
A. Kenia AA [500g]
Mieszanka Due Crema op. 250 g
Mieszanka Due Crema op. 250 g
A. Etiopia Yirgacheffee [500g]
A. Etiopia Yirgacheffee [500g]
Espresso ONYX [250g]
Espresso ONYX [250g]
Espresso Classic [250g]
Espresso Classic [250g]
A. Kolumbia Supremo [250g]
A. Kolumbia Supremo [250g]