Sugestia zastosowania: pełen zakres zastosowań, ma wszelako zdecydowanych zwolenników jako jednorodna wobec unikalnego charakteru „Mocca” jednak jako składnik mieszanek jest również efektywna
Atrybuty:
Aromat - bardzo intensywny, bogaty, czysty , charakterystyczny.
Smak - indywidualny w typie „Mocca” bardzo mocny i wyrazisty z subtelnym indywidualnym akcentem kwiatowym, pełny, czysty, cielisty, dobrze zharmonizowany o łagodnej, wkomponowanej w bukiet smakowy kwaskowatości
Wysokość uprawy - 1.500 m do 1.800m
Kofeina - 140 mg/filiżanka
Ziarno - średnie
Metoda przerobu - myta
Jest to odmiana botaniczna etiopskiej Arabiki w pełnej charakterystyce „Mocca”, jednak w powszechnej opinii znawców przedmiotu nieco bardziej bogata, pełna i wyrazista niż Etiopia Sidamo. Warto porównać!
|
Dostępne Opcje: |
|
53,00zł 37,21zł
|